Béren kívüli juttatások 2014

Kategória: Információk

Béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltatói tag által önkéntes kölcsönös biztosítópénztárban célzott szolgáltatásra befizetett összegből az a rész, amely évente nem haladja meg a pénztártag alkalmazottak létszáma és a minimálbér szorzatát. Célzott szolgáltatás a munkáltató által megrendelt, bármely munkavállaló számára elérhető pénztári szolgáltatás, például az egészségügyi szűrés és gondozás.

 

A célzott szolgáltatás címén nyújtott juttatás egy alkalmazottra jutó értékét nem kell figyelembe venni az 500 ezer forintos keret számításánál.

 

A munkáltató tag által befizetett összegnek az értékhatárt meghaladó része egyes meghatározott juttatásnak minősül. A magánszemély szempontjából adómentessé vált az a juttatás, amelyet a pénztártól célzott szolgáltatásként kap.

 

E szabály a munkáltató választása esetén, átmeneti rendelkezés alapján a 2012. november 30-a és május 18-a közötti időszakban nyújtott célzott szolgáltatásokra is alkalmazható.

 

A béren kívüli juttatások adózása nem változott. Az ilyen juttatások 119 százalékát - mint adóalapot - 16 százalék személyi jövedelemadó és 14 százalék egészségügyi hozzájárulás terheli.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Orosz AdóProfit Kft