Cafeteria változások 2013-ban

Kategória: Információk

Az Országgyűlés 2012.11.19-én fogadta el azt a módosító javaslatot, mely többek között a béren kívüli juttatások jövő évi adóterheit tartalmazza. Ennek fényében tisztázódni látszik a jövő évi cafeteria szabályozás.

 

Az egészségügyi hozzájárulás változása

A vállalatok többségét sokkolták azok a hírek, melyek először taglalták a jövő évi béren kívüli juttatások várható adóvonzatait. Ezek alapján az egészségügyi hozzájárulás (EHO) mértéke a jelenlegi 10%-ról egységesen 27%-ra emelkedett volna. Ezzel kvázi megszűnt volna a kedvezményes béren kívüli juttatások fogalma, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint a kedvezményes elemek után 10% EHO-t (így összesen 30,94% adóterhet), míg a felettes adózású elemek után 27% EHO-t (összesen 51,17% adóterhet) kell fizetni.

A parlament hétfő este fogadta el azt a módosító javaslatot, mely többek között a béren kívüli juttatások jövő évi adóterheit is tartalmazza. A módosító javaslat az eredetileg tervezett 27% helyett 14%-ban állapította meg az EHO mértékét, mely némileg kedvezőbb az első változathoz képest, bár a jelenlegi szabályozáshoz viszonyítva további növekedést jelent.

Várható adóvonzat

2013-ban az eddigi 30,94%-os kedvezményes adóteher 35,7%-ra emelkedik. Ennek az az oka, hogy a béren kívüli juttatások után a juttatónak a személyi jövedelemadón felül 14% egészségügyi hozzájárulást (EHO) is fizetnie kell. A személyi jövedelemadó alapja továbbra is a juttatás értékének 1,19-szerese, mértéke pedig 16% marad.

(0,16+0,14)*1,19 = 35,7%

Az elmúlt évek adózása

Az utóbbi években folyamatosan növekvő tendenciát mutatott a béren kívüli juttatások adóvonzatának alakulása, fokozatosan gyengítve a juttatás ösztönző erejét. A kedvezményes adóteher 2011-ben 19,04% volt, 2012-ben már 30,94%-os szinten van, míg jövőre 35,7%-ra fog emelkedni.

Erzsébet-utalvány

Az Erzsébet-utalvány esetében pozitív változások láttak napvilágot, hiszen a jelenlegi (kedvezményes adózás mellett adható) havi 5.000 Ft-os felső határt 8.000 Ft-ban maximalizálták. Mivel a munkáltatók cafeteria rendszerükben ezt a juttatási elemet alkalmazzák a legszélesebb körben, az értékhatár növekedésére mindenképp előnyös változásként tekinthetünk. További jó hír az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban, hogy 2013-ban is felhasználható lesz melegkonyhás vendéglátóhelyi étkezésre, valamint fogyasztásra kész ételek vásárlására is.


Munkahelyi étkeztetés

A 2013-as év egyik legnagyobb változása a munkahelyi étkezésben lesz. A felhasználható összeg (jelenleg havi 12.500 Ft) változatlan marad, azonban a törvény szélesíteni fogja a lehetőségeket a munkahelyi étkeztetés szempontjából. A most érvényben lévő szabályozásnak megfelelően csak akkor biztosíthat ilyen juttatást a munkáltató, ha a saját étkezőjében a saját munkavállalóin kívül más nem étkezhet. Az elfogadott javaslat megszüntette ezt a kitételt, így jövőre több munkáltatónál nyílik lehetőség az üzemi étkeztetésre.

Egyes meghatározott juttatások étkeztetésre?

Az elfogadott javaslat értelmében 2013-tól megszűnik a munkáltató azon lehetősége, hogy egyes meghatározott juttatásként biztosítson fogyasztásra kész étel vásárlásra jogosító utalványt (51,17%-os adóvonzattal). Ennek fényében a már korábbról ismert utalványforgalmazó cégek által kibocsátott étkezési utalványokat jövőre már nem lehet meleg étkeztetésre felhasználni, ennek szerepét kizárólag az Erzsébet-utalvány, a Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámlája, valamint az üzemi étkeztetés veszi át.

Kultúra utalvány újra!

Az idei évben adómentes juttatásként volt biztosítható a munkavállalók számára a sportesemény látogatására jogosító belépőjegy vagy bérlet éves szinten 50.000 Ft értékig. A módosító javaslat értelmében jövőre a sportesemények látogatása mellett már kulturális szolgáltatásra is igénybe lehet venni az adómentes juttatást. Ilyen szolgáltatásnak minősül a muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) látogatása, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadás, továbbá a könyvtári beiratkozási díj.

Biztosítások

A módosító javaslatok újrakodifikálták a biztosításhoz kapcsolódó adókötelezettségeket, azért, hogy elkülönítsék egymástól az adómentes, valamint az adóköteles biztosítási díjakat. A minimálbér 30 %-áig továbbra is adómentes marad a kockázati biztosítás, azonban a teljes életre szóló életbiztosítások esetében csak a rendszeres (kifizető/munkáltató által fizetett) díj lesz adómentes. Adómentes díj után a biztosító által kifizetett összeg egyéb jövedelemnek minősül, melyet 27 %-os, 10 év után 14 %-os EHO terhel.

Önsegélyező pénztár

A tegnap elfogadott javaslat módosította az 1993. évi XCVI. az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló törvényt is. A módosítás értelmében jövőre adómentes juttatásként biztosítható a munkavállaló számára önsegélyező pénztári hozzájárulás, mely többek között felhasználható a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátásokra, munkanélküliségi ellátásokra, tűz- és elemi károkhoz kapcsolódó segélyekre, betegséghez, egészségi állapothoz kapcsolódó segélyekre, hátramaradottak segélyezésére halál esetén, nevelési, évkezdési, tanévkezdési (beiskolázási) támogatásra, közüzemi díjakra, lakáscélú devizaalapú jelzáloghitel törlesztésének támogatására, otthoni gondozásra, valamint idősgondozás támogatására.

Változatlan elemek

A helyi utazási bérlet, az önkéntes egészség-, valamint az önkéntes nyugdíjpénztár, a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) szabályozásában nem történt módosítás az elfogadott javaslat értelmében.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Orosz AdóProfit Kft