Kamarai hozzájárulás 2019

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az Országgyűlés által 2011. november 21-én elfogadott törvényjavaslat alapján, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását, idei évben

2019. március 31-ig kell megfizetni a kamarai hozzájárulást,

melynek összege 5 000 Ft.

A kamarák elérhetőségeit és számlaszámait az alábbi linken éri el.

Bővebben: Kamarai hozzájárulás 2019

A jövedelem-(nyereség-) minimum alapja

Társasági adóban általános jelleggel megszűnik annak a lehetősége, hogy a jövedelem-(nyereség-)minimum alapját - az összes bevételből kiindulva - különböző csökkentő tételek figyelembe vételével határozzák meg. 2015. január 1-jével a jövedelem-(nyereség-)minimum alapjának meghatározása során az összes bevételt csökkentő tételek közül törölték az eladott áruk beszerzési értéke és az eladott közvetített szolgáltatások értékét mint csökkentő tételt. Megjegyzendő, hogy a módosítás nem jelenti azt, hogy immár minden esetben legalább az összes bevétel 2 százaléka után meg kellene fizetni a társasági adót, hiszen az adózónak - feltéve, hogy egyébként az adózás előtti eredményük, az adóalapjuk és a jövedelem-(nyereség-)minimumuk egymáshoz való viszonya alapján választaniuk szükséges - továbbra is lehetőségük van az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 91/A. §-a szerinti nyilatkozattételre.

Irodánk 2018.07.20-08.03-ig szabadság miatt zárva tart!!!

 

Ha esetleg ügyfeleinknek tudomása van róla, hogy ez idő alatt változás fog beállni dolgozóik munkaviszonyában, kérem, hogy 2018.07.19-ig legyenek szívesek tájékoztatni minket. Ha a szabadság ideje alatt új dolgozót kívánnak foglalkoztatni, és nem tájékoztatták róla irodánkat a szabadságig, akkor kérem ezen dolgozókat alkalmi munkavállalóként bejelenteni a 185-ös telefonszámon keresztül. A kilépő dolgozók papírjait ezen idő alatt nem áll módunkban kiadni, csak a szabadság után.

NAV vagy egyéb más szervezet ellenőrzése esetén kérem tájékoztassák az ügyintézőt irodánk szabadságáról, és kérjék az ellenőrzés elhalasztását. Ez nem vonatkozik a helyszíni ellenőrzésekre.

A fent említett esetekről, bejelentésekről, munkaviszony megszűnésekről, ellenőrzésekről, vagy egyéb más problémákról kérem küldjenek e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a szabadság ideje alatt. Ha tudunk, akkor megpróbálunk segíteni.

Orosz

Havi áfabevallás az újonnan alakult cégeknek

2015. január 1-jétől az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett adózó havonként köteles áfabevallást benyújtani a bejelentkezés évének, valamint az azt követő év áfakötelezettségéről, amennyiben az adóévben jogelőd nélkül alakult. Ezt a szabályt a 2014. december 31-ét követően adóhatósághoz bejelentkezett adózók esetében kell először alkalmazni. Ezen túl a törvény 2015. január 1-jétől azt is előírja, hogy az éves általános forgalmi adó bevallására kötelezett adózó negyedéves áfabevallásra kötelezett, amennyiben az adóévet megelőző második évben teljesített termékértékesítése, szolgáltatásnyújtása ellenértékének összege meghaladta az 50 millió forintot.

Számlázó programok bejelentési kötelezettsége

SZÁMLÁZÓ PROGRAM

 

Figyelem, ha számlázó programot használ, akkor vegye figyelembe, hogy bejelentési kötelezettség terheli! A számlázó program rendeltetésszerű használatbavételétől, illetve használatból való kivonásától számított 30 napon belül (NGM rendelet 11. §), valamint az online számlázó szolgáltatás igénybevételének kezdetétől, illetve az online számlázási szolgáltatás igénybevétele befejezésétől számított 30 napon belül (NGM rendelet 13. §) kell adatszolgáltatási kötelezettségét teljesíteni.

A vevő adószámának feltüntetése a számlán

Számla adattartalmának módosulás

 

Az Art. 2015. január 1-jei módosítása értelmében a kötelező tételes áfa-adatszolgáltatás összeghatára az eddigi 2 millió forintról 1 millió forintra csökken, vagyis minden olyan tranzakcióról kötelezően és tételesen adatot kell majd szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára, amelynek az adóalanyra áthárított áfavonzata eléri az 1 millió forintot. Az Art. változásával összhangban, a vevői adószám első nyolc számjegyének feltüntetése már az 1 millió forint áthárított adóösszeget elérő esetekben is kötelezővé válik 2015. január 1-jétől.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Orosz AdóProfit Kft